Predavaci

Coding Challenge (CC) je projekat koji ima takmičarski karakter, a pokrenut je 2008. godine sa osnovim ciljem da studente podstakne na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja. Na samom početku, pravo učešća na takmičenju su imali samo studenti prve godine Fakulteta informacijskih tehnologija koji su projekat mogli prijaviti samostalno ili u timu od 2 člana. Prijava projekta je podrazumijevala definisanje naziva projekta, članova tima, osnovne ideje i planiranih funkcionalnosti. Tokom izrade projekata studenti su razvijali funkcionalan C++ program koji bi se na kraju školske godine javno prezentovali, a članovi najboljih timova primaju skromne nagrade.

FIT Coding Challenge je prerastao u jedno od najistaknutijih takmičenja iz oblasti programiranja na području Bosne i Hercegovine, pa i šire te tako prerastao u takmičenje međunarodnog karaktera.

Kako bi se svim učesnicima osigurao širok spektar mogućnosti za iskazivanje i implementaciju svojih ideja FITCC 2016 omogućava učešće u jednoj od sljedećih kategorija:

Više informacija o FITCC takmičenju može se naći na web stranici http://cc.fit.ba/

Fakultet informacijskih tehnologija je vodeći IT fakultet na ovim prostorima što potvrđuje kako rastući broj upisanih studenata svake godine tako i saradnja sa predstavnicima iz IT industrije te se nadamo da ćete u ovom događaju prepoznati mogućnost predstavljanja vaših ideja i projekata u sklopu događaja sa prepoznatljivošću na širokom regionalnom nivou. Novitet u organizaciji FITCC ove godine jeste proširenje programa na dva dana gdje je prvi dan (2. juni) planiran za predstavljanje uspješnih IT kompanija kroz prezentacije njihovih projekata.
Učešćem na ovom događaju predstavnici IT industrije, prije samog takmičarskog dijela programa dakle 2. juna imaju mogućnost promovisanja firme i networkinga sa studentima koji su zainteresirani za rješavanje projektnih zadataka u gore navedenim oblastima.

Za sva pitanja možete nas kontaktirati na mail adresu cc@edu.fit.ba

 

Prijava


Korisničko ime:  
Lozinka:  
Prijavi se