JUNI 7–8, 2018, MOSTAR

FIT Coding Challenge

Početak za:

O TAKMIČENJU

Coding Challenge (CC) je projekat koji ima takmičarski karakter, a pokrenut je 2008. godine sa osnovim ciljem da studente podstakne na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja. Na samom početku, pravo učešća na takmičenju su imali samo studenti prve godine Fakulteta informacijskih tehnologija koji su projekat mogli prijaviti samostalno ili u timu od 2 člana. Prijava projekta je podrazumijevala definisanje naziva projekta, članova tima, osnovne ideje i planiranih funkcionalnosti. Tokom izrade projekata studenti su razvijali funkcionalan C++ program koji bi se na kraju školske godine javno prezentovali, a članovi najboljih timova primaju skromne nagrade.

Zbog velikog interesovanja za FITCC, od 2012. godine je odlučeno je da se svim srednjoškolcima i studentima (pojedincima i timovima), koji žele iskazati svoju inovaciju i sposobnost, omogući da budu dio FITCC-a. Kako bi se svim učesnicima osigurao širok spektar mogućnosti za iskazivanje i implementaciju svojih ideja FITCC ove godine omogućava učešće u jednoj od sljedećih kategorija:

1. Programerski izazov (rješavanje manjih problema u programskom jeziku C++)
2. Programiranje igara
3. Inovacijski izazov
4. Cyber Olympics

Svoje prijave pojedinci i timovi mogu izvršiti putem sljedeće forme, nakon čega će dobiti detaljna uputstva o učešću na predstojećem FITCC-u.

Zašto učestvovati na Coding Challenge-u

FIT Coding Challenge je prerastao u jedno od najistaknutijih takmičenja iz oblasti programiranja na području Bosne i Hercegovine, pa i šire. Ovogodišnje takmičenje je privuklo učesnike iz drugih bosanskohercegovačkih gradova, a omogućili smo i učešće zainteresovanim kandidatima iz regije.
Svojim učešćem, svim takmičarima će biti omogućeno:

  • Sticanje iskustva u timskom radu
  • Razvijanje komunikacijskih vještina
  • Raspodjela projektnih zadataka
  • Priprema za buduće radno okruženje
  • Iskustvo u razvoju softverskih rješenja
  • Unapređenje prezentacijskih sposobnosti
  • Predstavljanje ličnih vještina i mogućnosti
  • Vrijedne nagrade

Pored navedenog, svi učesnici takmičenja imaju priliku upoznati vodeće poslodavce iz oblasti informacijskih tehnologija. U konačnici Fakultet informacijskih tehnologija kroz ovaj projekat nastoji da skrene pažnju na samostalnost studenata i učenika u akademskoj zajednici.

KATEGORIJE

Prijavi se i implementiraj svoju ideju u jednoj od sljedećih kategorija

Programerski izazov


Programiranje igara


Inovacijski izazov


Cyber Olympics


ZABAVA

Pridruži se jednom od organiziranih druženja!

Game Party


Sportske aktivnosti


OBRAĆANJA

Hadžović

Rašid Hadžović

Ministarstvo obrazovanja nauke, kulture i sporta u Vladi HNK
Azemović

Jasmin Azemović

Fakultet informacijskih tehnologija

AGENDA

Program FIT Coding Challenge 2017 možete preuzeti na sljedećem linku.



09:00
 60 min
Registracija ucesnika
 Fakulte informacijskih tehnologija - hol zgrade

10:00
 15 min
Otvaranje prvog dana takmičenja FIT CC
 Fakulte informacijskih tehnologija - AMF 2

10:15
 150 min
Programerski izazov
 Fakulte informacijskih tehnologija - AMF 2

10:15
 120 min
Inovacijski izazov
 Fakulte informacijskih tehnologija - (Youtube stream) - UČ 1

10:15
 300 min
FIT Cyber Olympics
 Fakulte informacijskih tehnologija - AMF 3

10:15
 100 min
Sportski izazov
 Sportska dvorana

12:00 -
 180 min
Game party
 Fakulte informacijskih tehnologija - UČ 1 + Biblioteka

12:00
 100 min
refreshment - švedski stol uz streaming
 Fakulte informacijskih tehnologija - hol zgrade



08:30
 60 min
Registracija korisnika
 Mepass Mall - ispred dvorane Princess

09:30
 15 min
Otvaranje centralnog dijela manifestacije: pozdravni govor
 Mepass Mall - dvorana Princess

09:45
 45 min
Promocija monografije Fakulteta informacijskih tehnologija
 Mepass Mall - dvorana Princess

10:30
 60 min
Sponzorske prezentacije
 Mepass Mall - dvorana Princess

11:30
 60 min
Prezentacije - Programiranje igara - Finalisti
 Mepass Mall - dvorana Princess

12:30
 30 min
Café pauza + FIT RoboMiner prezentacija
 Mepass Mall - dvorana Princess

13:00
 40 min
Sponzorske prezentacije
 Mepass Mall - dvorana Princess

13:40
 60 min
Prezentacije - Programiranje igara - Finalisti
 Mepass Mall - dvorana Princess

14:40
 30 min
Sponzorske prezentacije
 Mepass Mall - dvorana Princess

15:20
 60 min
Ručak
 Ručak

16:20
 30 min
Dodjela nagrada / sve kategorije
 Mepass Mall - dvorana Princess

16:50
 10 min
Zatvaranje takmičenja - Zajednička fotografija
 Mepass Mall - dvorana Princess

SPONZORI

ZLATNI SPONZORI
SREBRENI SPONZORI
BRONZANI SPONZORI
SUORGANIZATORI
MEDIJSKI PARTNERI
PRIJATELJI KONFERENCIJE

LOKACIJA

Fakultet informacijskih tehnologija
Maršala Tita bb, Mostar 88000

Vaša pitanja i komentare možete slati na mail adresu: cc@edu.fit.ba.